Winkelend publiek steeds vaker op maandag en dinsdag op pad tamara 25 September 2014

Winkelend publiek steeds vaker op maandag en dinsdag op pad

Leestijd: < 1 minuut

Winkelend publiek gaat steeds vaker op maandag en dinsdag de binnenstad in of naar winkelcentra. De zaterdag en koopavonden op donderdag en vrijdag zijn de laatste paar jaar in populariteit gedaald. Dat zegt Huib Lubbers van City Traffic in het AD.

Citytraffic heeft de afgelopen 3 jaar de drukte gemeten in 120 Nederlandse en Belgische winkelsteden door telefoons van winkelende consumenten te scannen. De zaterdag blijft veruit de populairste dag om te shoppen, maar trekt steeds minder publiek. Mensen gebruiken die dag tegenwoordig steeds meer om te werken of naar bijvoorbeeld sportwedstrijden van hun kinderen te gaan.

De zondag trekt net als de maandag en de dinsdag juist steeds meer shoppers, voornamelijk doordat meer winkels die dag open zijn. Consumenten blijken daarnaast het liefst tussen 14.00 en 17.00 uur te shoppen, met een piek om 15.00 uur. Tussen 9.00 en 12.00 uur zijn de winkelstraten het rustigst, concludeert CityTraffic.

Waar de grootste steden veel winkelend publiek blijven trekken, geldt dat niet voor steden met vijftig- tot honderdduizend inwoners. Daarnaast trekken shoppers relatief vaker naar winkelcentra dan naar binnensteden, merkt Lubbers. Die trend is volgens hem in de strenge winter van vorig jaar ingezet. Mensen zijn vanwege de sneeuw destijds vaker naar winkelcentra gegaan in plaats van naar binnensteden. “Kennelijk is dat goed bevallen en is een groep mensen dat blijven doen.”

Bron: Algemeen Dagblad/ Retailnews.nl