Waarschuwing voor valse verkeersboetes tamara 30 June 2014

Waarschuwing voor valse verkeersboetes

Leestijd: < 1 minuut

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) waarschuwt voor valse verkeersboetes die uit naam van het CJIB zijn verstuurd. Het betreft een bende die willekeurig personen e-mails verstuurd waarin gedreigd wordt met juridische stappen als niet direct de opgelegde boete betaald wordt.

Deze vorm van oplichting zou volgens het CJIB al enige weken gebeuren. De organisatie benadrukt dat zij zelf nooit dergelijke correspondentie per e-mail zou versturen. In de ontvangen mail staat dat tot tweemaal toe een betalingsverzoek is genegeerd en er maatregelen worden genomen als het geld niet binnen een paar dagen is overgemaakt. De bankrekening zou worden geblokkeerd en het slachtoffer zou geregistreerd worden bij het Bureau Krediet Registratie.

De oplichting is makkelijk te herkennen, aldus het CJIB. Ten eerste worden ‘cliënten’ altijd per post aangeschreven en nooit per mail. Ook worden taalfouten gemaakt en worden bedragen met cijfers achter de komma geëist, terwijl boetes altijd ronde bedragen in euro’s zijn. Verder zouden slachtoffers nattigheid moeten voelen omdat gevraagd wordt om middels prepaid vouchers te betalen. Het CJIB adviseert mensen om dergelijke mail direct te verwijderen, geen bijlages te openen en zeker geen geld over te maken.

Bron: beveiliging.nl