Waarschuwing voor oplichters op woningmarkt tamara 19 January 2016

Waarschuwing voor oplichters op woningmarkt

Leestijd: < 1 minuut

Woningcorporaties stappen naar de rechter om oplichters op de huurwoningmarkt te laten vervolgen. Dat schrijft Het Parool vandaag. Het gaat volgens de woningcorporaties vooral om websites als www.inamsterdamtehuur.nl. De oplichters gaan volgens de krant nu zelfs zo ver, dat zij woningzoekenden nu ook vrije sector huurwoningen aanbieden, die eigendom zijn van Amsterdamse woningcorporaties. Eerder deden zij dat al met huurwoningen van particulieren.

De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) vaardigt daarom samen met de aangesloten corporaties een waarschuwing uit richting woningzoekenden en woningeigenaren. Woordvoerder Berthilde Lammertink zegt tegen Het Parool dat alle Amsterdamse woningcorporaties last hebben van de bemiddelingsbureaus die ongevraagd proberen aan de woningen te verdienen. Daarbij gaat het veelal om geliberaliseerde voormalige sociale huurwoningen. De misstanden wijt Lammertink grotendeels aan de overspannen woningmarkt waar ook oplichters een slaatje uit proberen te slaan.
Er worden niet concreet woningen verhuurd. Wel moeten slachtoffers veel geld betalen of dure 0900-nummers draaien om toegang te krijgen tot het zogenaamde woningaanbod. Het echte woningaanbod staat op de websites van de woningcorporaties en is gewoon gratis te bekijken.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl

Bewaren