Vernieuwde aanpak van zakkenrollers werkt tamara 12 May 2014

Vernieuwde aanpak van zakkenrollers werkt

Leestijd: < 1 minuut

Een vernieuwde aanpak van zakkenrollers tijdens grote evenementen en festivals blijkt te werken. Dat laat het Amsterdamse politiekorps weten.

De politie heeft tijdens de festiviteiten rond de afgelopen Koningsdag 301 gevallen van zakkenrollerij geregistreerd, rondom de troonswisseling waren dat er nog 620.

Verdachte personen aanspreken
De politie heeft vorig jaar besloten de aanval te openen op zakkenrollers toen bleek dat tijdens grote evenementen wel heel veel dieven het hadden gemunt op onder meer de portemonnees en telefoons van bezoekers. Een verschil met ‘normale’ dagen was dat de politie tijdens Koningsdag verdachte personen aansprak en waarschuwde. Eerder maakte de politie pas jacht op de dader na de diefstal.

Ook heeft de Amsterdamse politie tijdens de festiviteiten rond 26 april samengewerkt met de Roemeense en Ierse politie. Er bestaat een vermoeden dat bendes door Europa trekken op zoek naar festivals. Zo bleken tijdens het Ierse feest St. Patricksday dezelfde zakkenrollers actief te zijn als in Amsterdam. De buitenlandse korpsen leverde de Amsterdamse politie informatie over eerdere aanhoudingen van verdachte personen.

Bron: RTL Nieuws

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging