Veel inbraken tijdens kerst tamara 28 December 2015

Veel inbraken tijdens kerst

Leestijd: < 1 minuut

De politie heeft de tijdens de kerstdagen weer de handen vol gehad aan inbrekers, zo meldt De Telegraaf. Op tal van plaatsen in Nederland werden inbrekers betrapt en aangehouden. Tijdens de feestdagen is er, net als in de zomervakantie wanneer mensen voor langere tijd weg zijn, altijd een piek te zien in het aantal inbraken.

Rond Sinterklaas, Kerstmis en de jaarwisseling zijn veel mensen een avondje weg en laten een lichtje branden om de indruk te wekken dat ze thuis zijn, maar daar trappen inbrekers niet in, zei de woordvoerder van de politie.

Volgens het ochtendblad werden in een woning in Krommenie drie mannen betrapt. Een van hen had zich een kast verstopt toen de politie poolshoogte kwam nemen na een melding van buurtbewoners. Ook in Purmerend werden volgens de krant drie inbrekers, bezig in hun eigen woonplaats, betrapt door de politie. Op verscheidene andere plaatsen in Noord-Holland konden eveneens inbrekers worden ingerekend. “Drukker dan in andere jaren is het evenwel niet”, zei een politiewoordvoerder zaterdag tegen De Telegraaf.

Niet alleen in Noord-Holland, maar ook in Groningen vielen tijdens de kerstdagen meerdere inbrekers in handen van de politie. Agenten grepen in de stad Groningen een inbreker toen die net uit een woonark klom. Ook in Borger moest de politie ingrijpen. Een 27-jarige man werd aangehouden op verdenking van inbraak in zijn woonplaats. In Amersfoort, De Meern en Woerden wisten inbrekers met hun buit te ontkomen.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl