Uitmarkt 2015 : 350 optredens op ruim 30 podia tamara 24 August 2015

Uitmarkt 2015 : 350 optredens op ruim 30 podia

Leestijd: 2 minuten

Van 28 t/m 30 augustus 2015 a.s. vindt wederom de jaarlijkse aftrap plaats van het nieuwe culturele seizoen in de hoofdstad. Op deze dagen wordt het evenement de Uitmarkt gehouden op en rond het Museumplein en Leidseplein. De Uitmarkt trekt jaarlijks ruim half miljoen bezoekers en is daarmee een van de grootste culturele evenementen in Nederland. De beveiliging van de Uitmarkt wordt uiteraard weer verzorgd door beveiligingsbedrijf ISG Security. Dé beveiligingspartner voor grote en kwalitatieve evenementenorganisaties in Nederland.

Het festival opent traditioneel het nieuwe culturele seizoen met meer dan 350 optredens op zo’n 30 podia. Van klassiek tot kindvriendelijk, hiphop tot dans en theater tot jazz – er is voor ieder wat wils.

350 optredens op ruim 30 podia

Naast de vele optredens is er ook een boekenmarkt, een uitgebreide informatiemarkt en vermaken kinderen zich bij Uitmarkt Junior. Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt afgesloten met de spetterende Musical Sing-a-Long! Omdat alle artiesten en organisaties vrijwillig deelnemen aan de Uitmarkt is het gelukkig nog altijd gratis te bezoeken..

Hoogtepunten 2015

  • Opening van de UitmarktVrijdag 28 aug, 21.10 uur, I amsterdam Podium – Maak je op voor een spetterend openingsfeest met De Jeugd van Tegenwoordig, Club Guy & Roni, Ashton Brothers en meer.
  • Paradiso ProgrammaVrijdag 28 – Zondag 30 aug, Paradiso – Een weekend lang concerten, van pure pop tot bruisende wereldmuziek.
  • De UitnachtVrijdag 28 & Zaterdag 29 aug, Club Silencio – Iedereen die van een feestje houdt kan de hele nacht doordansen op hiphop, techno, house en meer. Starten doe je in de stille disco!
  • Back to the Future: Re:freshed OrchestraZaterdag 29 aug, I amsterdam Podium – Jonge bigband uit Rotterdam neemt je mee op een zinderende tijdreis.
  • Dit is Opera!Zaterdag 29 aug, Koninklijk Concertgebouw – Een uur duetten en aria´s uit tal van opera’s.
  • Sugarfactory Presents…Zaterdag 29 aug, Sugarfactory – Geniet van lokale muzikale bands en ontdek de nieuwe sterren van morgen.
  • Musical Sing-a-longZondag 30 aug, 21.20 uur, I amsterdam Podium – Sluit het Uitmarktweekend feestelijk af met de jaarlijkse Musical Sing-a-long!

Bekijk voor het complete programma de website van de Uitmarkt.