Uitgebreide en vernieuwde festivalscene in Rotterdam tamara 30 June 2014

Uitgebreide en vernieuwde festivalscene in Rotterdam

Leestijd: < 1 minuut

Rotterdam zet zichzelf weer op de kaart met een uitgebreide en vernieuwde festivalscene in 2014. Zo zijn er dit jaar maar liefst 11 open-air dance-evenementen. Vorig jaar waren dat er nog 3.Dat blijkt uit de zomeragenda van Rotterdam Festivals, de organisatie die initiatiefnemers ondersteunt in het zoeken naar geschikte locaties en data voor een goede spreiding van evenementen. De gemeente Rotterdam geeft nieuwe, commerciële concepten nu meer de ruimte. Nieuwkomers zijn onder meer Dancefloat (5 juli), RU Crazy Sexy Cool Festival (20 juli), Het Blijdorp Festival (16 augustus) en het Vrije Volk Festival (23 augustus).

‘Nieuwe festivalterreinen’ voor de dance zijn onder meer het Roel Langerakpark en de Maas. Na jaren van geslotenheid werd dit jaar op Koningsdag ook het Kralingse Bos voor het eerst benut voor een dancefestival. “Je ziet dat organisatoren van allerlei succesvolle clubconcepten een vertaling maken voor buiten en zo een bijdrage leveren aan de festivalprogrammering in Rotterdam”, licht Reinier Weers van Rotterdam Festivals toe.

Rotterdam stond in de jaren 90, met als grote roerganger Ted Langebach, bekend als de dancestad van Nederland. Een tweede hoogtepunt was ten tijde van de Danceparade die ieder jaar op vrachtwagens door de stad denderde. In 2009 was die voor het laatst “Er is opnieuw veel positieve energie bij organisatoren die ook nieuwe groepen mensen weten te bereiken. Dat zorgt voor een nieuwe vibe in de stad”, zegt Weers.

Bron:  ANP

 

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging