Steeds meer winkeldiefstallen door jonge vrouwen tamara 17 April 2016

Steeds meer winkeldiefstallen door jonge vrouwen

Leestijd: < 1 minuut

Steeds meer meisjes maken zich schuldig aan winkeldiefstal. Dat blijkt uit cijfers van Detailhandel Nederland. Het gaat vooral om cosmetica, luxe etenswaren en dure elektronica, die makkelijk in een tasje zijn te stoppen.

De meeste winkeldieven zijn mannen, maar in de leeftijden tot en met 25 jaar is het verschil tussen mannen en vrouwen nu verdwenen. “We constateren dat er bij dit delict sprake is van een snellere emancipatie dan bij andere misdrijven”, zegt Bert van Steeg, secretaris Winkelcriminaliteit van Detailhandel Nederland in De Telegraaf. Volgens hem zijn steeds vaker vrouwen betrokken bij winkeldiefstal. Ook zijn ze gemiddeld jonger zijn dan een paar jaar geleden, zoals blijkt uit zo’n 25.000 aangiften.

Dat winkeldiefstal een geëmancipeerd delict is, blijkt ook wel uit het feit dat meer dan 25 procent van de winkeldieven ouder dan 50 jaar is. Overigens komt wel naar voren dat de gemiddelde leeftijd van winkeldieven daalt. Deze was in 2011 nog ruim 42 jaar, maar is in 2015 gedaald naar 39 jaar. Volgens Van Steeg komt winkeldiefstal nog steeds onder alle leeftijden voor, maar is er wel een daling waarneembaar.

 

Bron:  beveiligingnieuws.nl