SSA 2015 van april naar september tamara 8 May 2014

SSA 2015 van april naar september

Leestijd: 2 minuten

De vakbeurs Safety & Security Amsterdam 2015 wordt verplaatst van 14-16 april naar 22-24 september 2015. Als reden noemt Amsterdam RAI een betere afstemming met Security Essen, dat in dezelfde periode in de even jaren gehouden wordt. Ook de edities na 2015 zullen daarom in september blijven plaatsvinden. De beurs wordt ook verhuisd. Volgend jaar zal deze in hal 8 van de RAI plaatsvinden.

De datum van de beveiligingsvakbeurs is een gevoelig punt en heeft sinds het begin nogal wat wisselingen doorgemaakt. In 2007 was het van 8-10 mei, twee jaar later van 21-23 april en in 2011 van 15-17 maart. De laatste keer was het van 4-6 juni en dat stuitte bij diverse exposanten op bezwaren. Daarom is nu eerst uitvoerig overleg met de deelnemende bedrijven gevoerd, alvorens definitief besloten werd de beurs naar het najaar te verzetten, zo meldt de RAI.

Net als in 2013 gaat extra aandacht uit naar innovaties. Er komt een Innovatieplein waar kennisinstituten en koplopers in de markt hun nieuwste technieken en integrale oplossingen kunnen presenteren en demonstreren. Hier zullen ook de SSA Awards worden uitgereikt, die eveneens bedoeld zijn om innovatie extra onder de aandacht te brengen. Nieuw is toevoeging van een Cyber Security Area aan de beursvloer.

De SSA Conference blijft in het voorjaar plaatsvinden om geen concurrentie van Security Essen te ondervinden. Dit jaar is het evenement op 5 juni met als thema: het economische belang van beveiligingsmaatregelen voor organisaties. Er wordt onder andere antwoord gegeven op de vraag hoe is van een ‘kostenpost’ een aantoonbare bijdrage aan het resultaat is te maken. Deskundige sprekers als Will Graven van het Radboud UMC en de Radboud Universiteit Nijmegen en John Fonteijn van Ahold geven hierop hun visie. Zij leggen uit hoe zij beveiligingsmaatregelen laten bijdragen aan zowel klantervaring als aan de veiligheid. Een  onderdeel van de SSA Conference is tevens de verkiezing van de VBN Security Professional van het Jaar.

Website vakbeurs Safety & Security Amsterdam 2015

Bron: beveiliging.nl