Speciaal team gereed tegen zakkenrollers tijdens Sail 2015 tamara 21 August 2015

Speciaal team gereed tegen zakkenrollers tijdens Sail 2015

Leestijd: < 1 minuut

De politie heeft tijdens het evenement Sail Amsterdam 2015 een speciaal team klaarstaan dat zakkenrollers via Find my phone-apps probeert aan te houden. De organisatie van Sail verwacht ruim 400.000 bezoekers per dag. Bezoekers van Sail krijgen dan ook het advies om een dergelijke app op hun toestel te installeren en hun inloggegevens te onthouden.

Zo’n groot bezoekersaantal is een ideale situatie voor zakkenrollers om hun slag te slaan en er vervolgens ongezien vandoor te gaan, zegt de politie. Tijdens de Gay Pride dit jaar werkte de politie ook al met de Find my phone app. Verschillende mensen belden toen over een gestolen telefoon, maar wisten hun inloggegevens niet uit het hoofd.

Een aantal rechercheurs zit tijdens het evenement klaar om met de inloggegevens van de slachtoffers de locatie van de telefoon te achterhalen. Als de telefoon een signaal uitzendt en zo kan worden getraceerd, gaan politiemensen vervolgens naar die locatie toe. Volgens de politie wordt zo niet alleen de kans op aanhouding van de zakkenroller vergroot, maar ook de kans dat de telefoon aan de eigenaar kan worden teruggegeven.

 

Bron: Beveiligingnieuws.nl