Scooter niet verzekerd? boete van 360 euro! tamara 7 August 2014

Scooter niet verzekerd? boete van 360 euro!

Leestijd: 2 minuten

Heeft u net een nieuwe scooter gekocht? Dan is het belangrijk dat u deze verzekert. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete van maar liefst 360 euro! Natuurlijk wilt u dat voorkomen. U kunt uw geld veel beter uitgeven aan andere zaken.

Een strenge controle door het RDW

Het RDW controleert streng op onverzekerde voertuigen. Zodra de scooter op uw naam staat, bent u verplicht de scooter te verzekeren. Wanneer uw scooter wel geregistreerd is, maar u heeft hiervoor geen verzekering afgesloten, dan kunt u een boete krijgen van 360 euro! Zorg er daarom voor dat u uw nieuwe scooter verzekert. Waarom dat zo belangrijk is, kunt u hieronder lezen.

Voor welke scooterverzekering kiest u?

U bent verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering af te sluiten voor de scooter. Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen de schade die u veroorzaakt bij anderen. Naast de WA verzekering, kunt u de scooter ook nog voor andere zaken verzekeren, bijvoorbeeld tegen diefstal. Kies dan voor de Beperkt Casco dekking. Een Volledig Casco dekking is de meest uitgebreide verzekering. De verzekering wordt ook wel een All-Risk verzekering genoemd, omdat nagenoeg alle risico’s zijn gedekt.

U moet zich goed realiseren dat u als scooterrijder kwetsbaar bent in het verkeer. Uit onderzoek is gebleken dat een scooterrijder maar liefst 25 keer meer kans maakt om te overlijden bij een verkeersongeval, dan wanneer u in de auto rijdt. De kans op ernstige verwondingen is ruim 100 keer zoveel groter, dan wanneer u inzittende bent in een auto. Daarom is er de ongevallen opzittenden dekking. Deze zorgt voor een uitkering bij overlijden of bij blijvende invaliditeit na een scooterongeluk.

Let op! gebruikt u de scooter een aantal maanden niet?

De situatie kan zich voordoen dat u de scooter een tijdje niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden. Wat u dan kunt doen is de scooter schorsen. Want zelfs wanneer u de scooter niet gebruikt, staat de scooter nog wel op uw naam. Wanneer u ervoor kiest om de scooter te schorsen, wordt uw scooter niet meegenomen in de controle door het RDW. Zolang de schorsing duurt, hoeft u de scooter niet te verzekeren.

Wat moet u doen als u de scooter naar de sloop brengt of deze wordt verkocht?

Is het de hoogste tijd om uw scooter naar de sloop te brengen of wilt u de scooter verkopen? Dan bent u niet langer verzekeringsplichtig. De scooter kunt u laten overschrijven op naam van de koper. Uiteraard moet de kentekenregistratie ook beëindigd worden wanneer u de scooter naar de sloop brengt. Dit kan heel eenvoudig met het vrijwaringsbewijs of sloopbewijs.

 

Bron: hulluig.nl