Roltrappen veel gevaarlijker dan gedacht tamara 8 November 2014

Roltrappen veel gevaarlijker dan gedacht

Leestijd: < 1 minuut

Roltrappen kunnen enorm gevaarlijk zijn. Het Liftinstituut gaat volgende week zaterdag ouders en kinderen op de risico’s wijzen. Dat doen ze in Woonmall Villa ArenA in Zuidoost, tijdens de ‘Week van de Veilige Roltrap’. Want volgens voorlichter Koos van Lindenberg zijn er allerlei gevaren.

‘Kinderen zien de trappen vaak als speelgoed. ‘Kinderen zijn zich niet bewust van de gevaren die een verkeerd gebruik met zich meebrengt. Onlangs nog kwam een jongetje met zijn voet vast te zitten in een roltrap van de Rotterdamse metro. Hij had zijn voet tegen de zijkant van de roltrap gezet. Gelukkig kon zijn vader hem wegtrekken, maar zijn schoen was helemaal kapot.’

Niet alleen kinderen raken in de problemen met roltrappen. Vorig jaar meldde het Liftinstituut nog een ongeval waarbij een man zijn fiets op de roltrap had meegenomen. Hij kwam ongelukkig ten val en moest twee vingertoppen missen. Dit jaar reed een 71-jarige man met zijn scootmobiel de roltrap af. Hij sloeg over de kop en raakte gewond. Ook zijn er gevallen bekend waarbij mensen die langere kleding droegen, klem kwamen te zitten.

 

Bron: AT5