Pas op spookfacturen tamara 31 July 2014

Pas op spookfacturen

Leestijd: < 1 minuut

Het SIDN waarschuwt bedrijven voor zogenaamde spookfacturen die de laatste tijd worden verstuurd en die afkomstig zijn van de bedrijven NL Domein Host en Domeinhost Nederland. Geadviseerd wordt deze niet te betalen.

Het is verstandig direct een klacht in te dienen bij het Steunpunt Acquisitiefraude via fraudemeldpunt.nl. SIDN adviseert verder om bij de klacht ook een kopie van de factuur mee te sturen. Door de klachten te bundelen kan het Steunpunt Acquisitiefraude de fraude sneller bestrijden.

Wat doen NL Domein Host en Domeinhost Nederland?

De bedrijven versturen facturen voor een zogenaamd geleverde dienst, waarbij het veelal gaat om domeinnaamregistraties. Onderaan, in de kleine letters, leest u dat het om een offerte gaat, niet om een factuur. Hun handelsnaam en website suggereren bovendien dat uitingen afkomstig zijn van een leverancier van domeinnaamregistratiediensten.

Actie vanuit SIDN

SIDN waarschuwt mensen voor deze spookfacturen en roepen op hiervan melding te maken bij het Steunpunt Acquisitiefraude. Dit is het landelijk meldpunt voor acquisitiefraude, te bereiken via fraudemeldpunt.nl. Helaas kunnen geen juridische stappen ondernemen worden tegen deze ondernemingen, omdat NL Domein Host en Domeinhost Nederland geen registrar van SIDN zijn of gebruik maken van ISDN bedrijfsnaam of logo’s.

Voorbeeld factuur in PDF

SIDN is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het functioneren van de .nl-extensie op het internet.

Bron: SIDN