Onveiligheidsgevoel in Hilversums uitgaanscircuit gestegen tamara 27 April 2014

Onveiligheidsgevoel in Hilversums uitgaanscircuit gestegen

Leestijd: < 1 minuut

De criminaliteit in de gemeente Hilversum is sinds 2000 gedaald met 26%. Toch is het onveiligheidsgevoel in het Hilversumse uitgaanscircuit gestegen.

De veiligheid in Hilversum krijgt van de bevolking het rapportcijfer zeven. Verder voelt 90 % van de bevolking zich doorgaans veilig in de eigen buurt. De gemeente Hilversum hanteerde vijf speerpunten in haar veiligheidsplan 2011-2014. Het aantal woninginbraken is fors gedaald, de veiligheid rondom stations is verbeterd, het aanpakken van vernielingen is ter hand genomen, de jeugdoverlast is afgenomen, maar het is niet gelukt om de veiligheidsgevoelens in het uitgaansgebied te verbeteren.

Gemiddeld genomen registreert de politie per week vijf voorvallen in het uitgaansgebied van Hilversum, waarvan twee ruzies zonder gevolg. De totaalcijfers van 2013 zijn vergelijkbaar met die van 2010. Vanaf 2012 is een grotere focus gelegd op veilig uitgaan, waardoor automatisch het aantal delicten in de registratie stijgt.

Bron: Integraal Veiligheidsplan (IVP)

 

Horecabeveiliging nodig?

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_button link=”https://isg-beveiliging.nl/contact/” color=”orange” size=”small” target=”_self” title=”Offerte aanvragen” gradient_colors=”,” gradient_hover_colors=”,” border_width=”1px” border_color=”” text_color=”#ffffff” shadow=”yes” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″]Klik hier om een offerte aan te vragen[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Bewaren