vrijdag, 21 december 2018 / Published in mishandeling

Mannen zijn vaker het slachtoffer van geweld dan vrouwen. Bijna 3 procent van de mannen van 15 jaar of ouder is slachtoffer geworden van een of meerdere geweldsdelicten.

Dat staat in de veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Van de geweldsdelicten komt bedreiging het meest voor.

Vooral jongeren slachtoffer van geweld

Onder jongeren van 15 tot 25 jaar komt slachtofferschap van een geweldsdelict meer voor dan onder andere leeftijdsgroepen. Met het toenemen van de leeftijd neemt het aantal slachtoffers van geweldsdelicten af. In de leeftijdsgroepen 15 tot 25 jaar, en 25 tot 35 jaar zijn meer mannen dan vrouwen slachtoffer van geweld. Hetzelfde geldt voor 55- tot 65-jarigen, en voor 65- tot 75-jarigen.

dinsdag, 18 december 2018 / Published in bedrijfscriminaliteit, digitale criminaliteit, oplichting
Dit jaar al 307 nep-webwinkels offline gehaald

Er is een toename van het aantal nagemaakte websites van bekende winkels. De politie haalde dit jaar al 307 webshops offline.

(meer…)
dinsdag, 18 december 2018 / Published in digitale criminaliteit
De gids voor online veiligheid voor vrouwen

Onlangs verscheen een belangrijke handleiding over de online veiligheid van vrouwen. Deze weblog is geschreven door vrouwen voor vrouwen en biedt hen de mogelijkheid zichzelf online te beschermen.

(meer…)
maandag, 29 oktober 2018 / Published in beveiligingsbranche
De Beveiligers film

5 november a.s. verschijnt de nieuwe film-docu ‘De beveiligers’ en zal gedraaid worden in de filmtheaters in Nederland. (meer…)

TOP