Nieuwe training beveiligers voor omgang met personen onder invloed tamara 9 June 2014

Nieuwe training beveiligers voor omgang met personen onder invloed

Leestijd: < 1 minuut

Het Trimbos-instituut en Bureau Beke hebben een nieuwe training ‘Alcohol, drugs en agressie’ ontwikkelt voor werknemers met een publieke functie zoals Politie en beveiligers. Het doel van de training is om geweld onder invloed van alcohol en drugs te voorkomen dan wel zo effectief mogelijk aan te pakken.

Bij de ontwikkeling van de training is gebruik gemaakt van kennis uit onderzoeken naar de rellen in Hoek van Holland en ‘Project X’ in Haren.
Als mensen onder invloed zijn, is hun gedrag lastiger te voorspellen. Ook zijn er signalen dat wanneer mensen onder invloed zijn van een mix van alcohol en drugs hun gedrag eerder escaleert. Hoe herken je dat iemand onder invloed is van bijvoorbeeld amfetamine of cocaïne? Hoe ga je om met iemand die compleet door het lint gaat en niet aanspreekbaar is?

De training is gericht op professionals in het veiligheidsdomein, ofwel politie en security-medewerkers. Te denken valt aan politiemensen en private beveiligers in horeca- of evenemententeams, gastheren/vrouwen bij uitgaansgelegenheden, bijzondere opsporingsambtenaren die zich bezighouden met de Drank- en Horeca Wet en portiers.

De training zorgt ervoor dat kennis en vaardigheden zijn vergroot wat betreft:

  • het signaleren van middelengebruik
  • het signaleren van en optreden bij een opwindingsdelier
  • de werking van alcohol en drugs in relatie tot agressie
  • adequate bejegening van personen onder invloed.

Tijdens de training wordt duidelijk dat agressie onder invloed bijna altijd ontstaat door een samenspel van: de persoon, het middel dat diegene heeft gebruikt en de omgeving waar die zich bevindt.

Bron: beveiligingnieuws.nl

 

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging