Nieuwe CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindend tamara 9 March 2015

Nieuwe CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindend

Leestijd: 2 minuten

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de nieuwe CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindend verklaart. De cao geldt vanaf 4 maart voor iedereen die werkzaam is in de particuliere beveiliging.De Nederlandse Veiligheidsbranche is verheugd want deze CAO Particuliere Beveiliging betekent namelijk dat alle bedrijven in Nederland die particuliere beveiligingsopdrachten uitvoert de gemaakte afspraken moet respecteren. Dat zorgt voor een eerlijk en gelijk speelveld voor alle bedrijven maar ook voor een goed pakket arbeidsvoorwaarden voor beveiligers, aldus de branchevereniging.

Wat betekent dit voor jou? Als je werkzaam bent bij een werkgever die lid is van de Nederlandse Veiligheidsbranche, verandert er voor jou niets. Behalve dan dat de concurrent van je werkgever zijn personeel nu ook moet betalen volgens de cao. Dat is niet alleen goed voor dat personeel, maar ook wel zo eerlijk tegenover jou. En het betekent dat als je te maken krijgt met een contractswissel, ook ongeorganiseerde werkgevers zich tot 1 juli a.s. (want tot die tijd duurt de cao) moeten houden aan artikel 95B.

Controleren

Als je werkgever niet georganiseerd is, is het belangrijk om te controleren of jouw loon overeenkomt met de loonschalen zoals die in de cao staan per 1 januari 2015. Er is namelijk een loonsverhoging overeengekomen van 1,5%. Als jij werkt bij een ongeorganiseerde werkgever (en er staat niet in je arbeidsovereenkomst dat de cao van toepassing is) dan was deze niet verplicht om die 1,5% te betalen, maar nu de cao algemeen verbindend is verklaard, gelden wel de minimumloonschalen uit de cao. En jij moet wel een salaris ontvangen dat tenminste gelijk is aan die loonschalen.

Voorbeeld

Concreet: verdien je een loon precies volgens de schaal, dan heb je vanaf 4 maart recht op 1,5% loonsverhoging. Verdien je meer en blijf je ook met die 1,5% boven de loonschalen, dan kun je geen loonsverhoging opeisen. Verdien je minder dan de schaal die per 1 januari 2015 geldt, dan moet je vanaf 4 maart wél de nieuwe schaal uitbetaald krijgen.
Heb je hulp of informatie nodig om te bepalen hoe het voor jou uitpakt? Bel of mail met het Persoonlijk Advies Centrum; info@cnvdienstenbond.nl of tel 023- 565 1052.

Pensioen

Het pensioenfonds stuurde ons het volgende bericht met de vraag om het aan jullie kenbaar te maken:
“In de loop van 2015 ontvangt u steeds vaker digitaal informatie van het Pensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging. U kunt het jaarlijkse pensioen-overzicht, maar ook ander nieuws over uw pensioen al digitaal krijgen. Het is sneller, goedkoper en ook nog eens beter voor het milieu. Wilt u uw pensioenpost digitaal krijgen? Geef dan vandaag uw e-mailadres nog door via www.beveiligingspensioen.nl. Elke 25e deelnemer die zijn e-mailadres achterlaat, ontvangt een Nationale Cadeaubon van € 25. Elke euro die het pensioenfonds bespaart, wordt gebruikt voor uw pensioen! Meer weten over uw pensioen? Ga naar www.beveiligingspensioen.nl.”

 

Bron: beveiligingnieuws.nl | cnvdienstenbond.nl