‘Maak je smartphone boefproef’ campagne van start tamara 4 October 2014

‘Maak je smartphone boefproef’ campagne van start

Leestijd: < 1 minuut

Op verzoek van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft Samsung eenvoudige toestelblokkering ingebouwd in de nieuwste typen telefoons. De toestelblokkering zal bijdragen aan het verder terugdringen van het aantal gestolen smartphones in Nederland. Per week worden ruim 300 telefoons in Nederland gestolen.Nederland is, samen met de Verenigde Staten, het eerste land waar de toestellen met eenvoudige toestelblokkeringen wordt aangeboden, tot tevredenheid van minister Opstelten. “Ik ben trots dat wij samen de diefstal van deze toestellen gaan ontmoedigen en op het feit dat wij in Nederland vandaag een primeur hebben.”

Smartphones zijn vaak het doelwit van straatrovers. Daling van het aantal straatroven is een belangrijke prioriteit van minister Opstelten. De minister benadrukt dat hij dit niet alleen kan en is daarom blij met de hulp van de producenten. Maar de burger speelt een belangrijke rol. “Achteloos leggen mensen hun telefoon op de bar in een kroeg of op een tafeltje van een zonnig terras. Dieven weten dat en ze worden steeds handiger. Ze leggen een krant of jas over het toestel en voor u er erg in hebt, is ‘ie verdwenen.

Boefproof

Tegelijkertijd start de telecomsector in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie de campagne ‘maak je smartphone BoefProof’. Telecomaanbieders zullen vanaf deze maand hun 11 miljoen klanten voorlichten over het ‘BoefProof’ maken van hun toestel. BoefProof maken is eenvoudig te doen met een vinkje in de instellingen van de telefoon. Als klanten hulp nodig hebben, kunnen ze in telecomwinkels, via online fora en bij de klantenservice van de providers voor hulp terecht. Daarnaast zullen klanten via nieuwsbrieven geïnformeerd worden. Het ministerie herhaalt de campagne ‘Hier waak ik’ voor scholieren.

Bron: rijksoverheid.nl / http://www.hier-waak-ik.nl