Kwaku Festival 2014 tot 10 augustus in Amsterdam tamara 13 July 2014

Kwaku Festival 2014 tot 10 augustus in Amsterdam

Leestijd: < 1 minuut

Begonnen als voetbaltoernooi voor kinderen die niet op vakantie konden, is het Kwaku Festival uitgegroeid dot een jaarlijks hoogtepunt voor iedereen. Het festival is afgelopen weekend van start gegaan en duurt in totaal 5 weekenden. Het festival begon in 1975 tussen de hoogbouw van de Bijlmer als voetbaltoernooi voor kinderen die niet op vakantie gingen in de zomer, maar werd door steeds meer mensen ontdekt.

Er werd eten en drinken vanuit autokofferbakken verkocht en mensen kwamen samen om elkaar te ontmoeten. Met de jaren werd het feest professioneler aangepakt en groeide het festival uit tot wat het vandaag is: Dans, eten, debatten en lezingen, beeldende kunst, maar ook nog steeds voetbal en een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt.

Tot 10 augustus zijn mensen ieder weekend op zaterdag van 12.00 tot 0.00 uur welkom en op zondag van 11.00 tot 23.00 uur. Voor 3,50 euro begeef je je een dag in het Bijlmerpark tussen de talloze eetkraampjes en optredens.

Muziek
De optredens variëren van een missverkiezing tot een sessie van de rappers van de Sloddervos Gang en van een Indiaanse inweiding tot een heuse twerk contest. Ook zijn er veelal Surinaamse en Afrikaanse bands, waardoor je je even niet in Amsterdam waant.

Het Kwaku festival is allang niet meer alleen het voetbaltoernooi waarom het ooit begon. Maar de gedachte achter het festival is sinds 1975 niet veranderd: een ontmoetingsplaats voor alle culturen, om samen te genieten van de zomer in Nederland.

De beveiliging van het Kwaku Festival is in handen van ISG Security.

 

Website Kwaku Festival

Bron: deels van Parool.nl

 

ISG Security || Beveiliging Nieuws 2014

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging