Kogelwerende pakken niet langer bestand tegen speciale munitie tamara 22 October 2014

Kogelwerende pakken niet langer bestand tegen speciale munitie

Leestijd: < 1 minuut

Criminelen maken bij liquidaties steeds vaker gebruik van speciale munitie die dwars door kogelwerende pakken gaat. Het is met name de combi van een AK-47 (bekend als Kalasjnikov) met een geharde kogelpunt en extra kruidlading. Hierdoor raakt een beschermingsvest vrijwel nutteloos.

De Amsterdamse politie zegt zich ernstig zorgen te maken over deze ontwikkeling, omdat criminelen deze wapens ook tegen de politie gebruiken. Volgens kenners zijn de kogelwerende pakken die de politie draagt niet bestand tegen de bijna 8 cm lange kogels die uit een Kalasjnikov komen. De vuurkracht van een AK-47 is twee keer zo groot en met speciale munitie absoluut dodelijk.

Kort geleden werden nog 2 motoragenten met Kalasjnikovs beschoten door criminelen die bij een liquidatiepoging in Amsterdam-Oost betrokken waren. De agenten moesten toen – niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van andere mensen op de snelweg – de achtervolging staken. De zoektocht naar de twee schutters, die tijdens de liquidatiepoging in café De Zon minstens 27 keer hadden geschoten, heeft ondanks verschillende oproepen op de televisie nog geen resultaat opgeleverd.