Je gestolen smartphone terugvinden met volg-app tamara 7 May 2014

Je gestolen smartphone terugvinden met volg-app

Leestijd: < 1 minuut

Omdat smartphones vaak worden gestolen, is het verstandig om op je telefoon volgsoftware te installeren. Lees hier welke app hiervoor het beste is. Het aanbod volg-apps is groot. Wij maakten een selectie van de meest gebruikte apps.

Android:Prey anti theft
iPhone: Zoek mijn iPhone
iPhone: iCloud
iPhone/Andoid: Lookout
Blackberry: Blackberry Protect
Android: Samsung Dive
Andoid/Windows Phone: F-secure

Alle apps kunnen het toestel op afstand lawaai laten maken. Ook als hij op stil staat (ook handig als je even niet weet waar je telefoon is; je hoort hem vaak onder een kussen vandaan bijvoorbeeld). De apps kunnen de telefoon op afstand wissen en ze kunnen de telefoon lokaliseren.

De lokalisatiefunctie kan overigens worden gehinderd door gps op het toestel uit te zetten; dan is de locatie lang niet zo accuraat. Bovendien weet je als je hem hebt gevonden en het is een flat niet op welke verdieping hij ligt. Kortom: de locatiefunctie is nog niet optimaal, maar het is altijd beter dan niets.

De meeste smartphones hebben een door de fabrikant geleverde app, zoals Find My iPhone bij Apple, BlackBerry Protect op BlackBerry’s en Dive bij Samsung Galaxy-toestellen. Het is makkelijk om die te gebruiken, omdat ze vaak al op het toestel staan of in elk geval gratis zijn. Andere software als Lookout is soms deels of helemaal betaald, waardoor je niet alle features kunt krijgen.

Bron: rtlnieuws.nl

 

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging