Introductie speciale cao voor verkeersregelaars (download hier) tamara 2 July 2018

Introductie speciale cao voor verkeersregelaars (download hier)

Verkeersregelaar isg security nederland
Leestijd: < 1 minuut

Branchevereniging VBe NL heeft de cao Beveiliging vertaald naar een aparte cao voor Verkeersregelaars. Hiermee hebben verkeersregelaars voor het eerst in de geschiedenis duidelijk zichtbaar een eigen cao. Download de cao voor verkeersregelaars hier!

Verkeersregelaars zijn sinds 2014 ondergebracht binnen de werkingssfeer van de cao Beveiliging. Recent heeft VBe NL tijdens een tweetal bijeenkomsten kennis gemaakt met een groep nog niet aangesloten verkeersregelaarsondernemers. Zij zijn positief dat er een cao is voor verkeersregelaars maar nog huiverig om deze toe te passen door de forse concurrentie in de branche. Een fenomeen dat bekend is in de hele beveiligingsbranche. De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en goede arbeidsvoorwaarden worden ook voor deze groep belangrijker. Niet alleen voor werknemers, maar ook voor de continuïteit van de onderneming.

Bundeling van alle cao-afspraken

VBe NL heeft de cao Beveiliging vertaald naar een aparte cao voor Verkeersregelaars. Deze uitgave bundelt alle cao-afspraken die van toepassing zijn op de verkeersregelaars. Hiermee is er een praktische uitgave voor dagelijks gebruik ontstaan en hebben verkeersregelaars voor het eerst in de geschiedenis duidelijk zichtbaar een eigen cao. VBe NL is trots op deze ontwikkeling en ziet uit naar een verdere groei en professionalisering van de branche. VBe NL zal met vakbond De Unie de cao verder ontwikkelen en hierbij werknemers en werkgevers nauw betrekken.

Verkeersregelaars met wie recent contact is geweest, zijn positief over deze ontwikkeling en hopen dat hun werkgevers bereid zijn om de cao toe te passen. Enkele verkeersregelaars meldden zelfs dat zij nadenken om een overstap te maken naar een werkgever waar zij wel recht hebben op de cao voor Verkeersregelaars. Zij willen werken voor werkgevers die hen voorzien in loonsverhogingen en loon dat hoort bij hun functie-uitoefening.

Download hier de cao voor Verkeersregelaars!

 

Bron:  beveiligingnieuws.nl