Hoge straffen geëist tegen in drugsdealende Ajaxfans tamara 7 June 2014

Hoge straffen geëist tegen in drugsdealende Ajaxfans

Leestijd: 2 minuten

Vijf drugsdealende Ajaxfans dienen 8 jaar celstraf te krijgen, aldus de strafeis van het Openbaar Ministerie. De hoogste strafeisen waren voor het duo Daan van der E. (31) en Tamara F. (35), volgens justitie de onbetwiste leiders van de ‘professionele organisatie’.De bende opereerde vanuit een villa in het Belgische Kalmthout, gehuurd door Van der E. en F. Zij werden juni vorig jaar gearresteerd. Het tweetal was toen nog maar kort vrij, na een eerdere veroordeling in een vergelijkbare zaak. Een andere verdachte, Freek van H. (27), zou hun hebben vervangen; tegen hem is 5 jaar cel geëist. Tegen twee ondergeschikte handlangers eiste het OM 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

De groep handelde volgens justitie in cocaïne, xtc en wiet. De xtc zou eigenhandig zijn geproduceerd, de wiet op diverse plantages zelf gekweekt. Koeriers en straatverkopers bezorgden de waar aan een hele schare klanten, in Amsterdam en daarbuiten. Ook zouden er in het buitenland deals zijn gesloten. De bende zou ook voor coke en pillen hebben gezorgd voor de Ajaxaanhang bij voetbalduels in het buitenland. Behalve drugs en spullen om drugs te produceren vond de politie in de Belgische villa twee vuurwapens en munitie.

Het onderzoek naar de criminele activiteiten van de Ajaxaanhangers kwam in juni 2012 op gang, op basis van zogeheten restinformatie uit het nog lopende onderzoek naar de moord op de vooraanstaande Ajaxhooligan Sven Westendorp. Hij werd in augustus 2011 in Amsterdam doodgeschoten.

Justitie was er verbijsterd over dat Van der E. en F. zich van hun eerdere veroordeling kennelijk niets hadden aangetrokken. Ajaxhooligan Rick H. zou ook bemoeienis met de bende hebben gehad; hij zit momenteel een celstraf van 16 jaar uit wegens een dodelijke schietpartij. Hij geldt al geruime tijd als verdachte in de zaak-Westendorp.
Bron: RTL Nieuws / ANP

 

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging