Handige tips en weetjes over fietssloten tamara 23 October 2014

Handige tips en weetjes over fietssloten

Leestijd: 2 minuten

Nederland heeft meer fietsen dan mensen, jaarlijks worden 750.000 van die fietsen gestolen. Een infographic met een aantal handige tips en weetjes over fietssloten.Bij het stallen van de fiets is het voor de meeste mensen een automatisme geworden om hem direct op slot te zetten. Helemaal wanneer de fiets in het dorp of in de stad wordt gestald. De keuzemogelijkheden voor een slot zijn eindeloos. Van een oersterk kettingslot tot een kabelslot voor kinderen. Volgens fietsslot-expert doet met er verstandig aan om een fiets met twee sloten op slot te zetten.

(Dubbelklik op onderstaande foto voor een vergroting)

jaarlijks worden 750.000 fietsen gestolen

 

Een kabelslot is zeer populair als tweede fietsslot. Het slot bestaat uit een ijzersterke, stalen kern met daaromheen een dikke kunststof laag (PVC). Deze laag dient enerzijds ter bescherming van de stalen kern en anderzijds ter bescherming van uw fiets. Een kettingslot is verreweg het sterkste soort fietsslot dat u kunt kopen. Een kettingslot met schakels van gehard staal is vrijwel onbreekbaar voor een fietsendief. Zelfs met een cirkelzaag is de dief ruim 6 minuten bezig. Een robuust kettingslot heeft daarom meteen een afschrikkende werking voor dieven.

Het beveiligingsniveau wordt uitgedrukt in zogenaamde ART-veiligheidsklasses (sterren). De schaal loopt van veiligheidsklasse 1 tot en met 5. Een ART-slot 1 is minder sterk dan een ART 5-fietsslot. Een fietsslot met veiligheidsklasse 5 zit in de categorie motorsloten. Voor scooters is meestal ART-categorie 3 of 4 voldoende.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl

 

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging