Grote onrust in Amsterdamse drugsscene vanwege coke-killer tamara 2 December 2014

Grote onrust in Amsterdamse drugsscene vanwege coke-killer

Leestijd: < 1 minuut

Naast het waarschuwen van toeristen en de zoektocht van de politie naar de coke-killer, wordt ook de Amsterdamse drugsscène van binnenuit geïnformeerd over de gevaarlijke witte heroïne. Dat zegt drugsonderzoeker August de Loor vandaag tegen AT5.

Volgens De Loor heerst er momenteel grote onrust onder heroïne verslaafden en straatdealers in de stad. ‘Deze man die witte heroïne verkoopt overtreedt de regels van het drugsdealen op straat’. Eén van de ongeschreven regels is dat toeristen bijvoorbeeld een aspirientje verkocht wordt als een XTC-pil. De coke-killer doet momenteel het omgekeerde en verkoopt de veel zwaardere drug witte heroïne, ver beneden de marktprijs en dat is onder straatdealers ‘not done’, aldus De Loor.

Via een aantal opvangcentra voor drugsverslaafden probeert De Loor samen met een team van straatwerkers verslaafden van informatie te voorzien. Verslaafden wordt gevraagd die informatie over de coke-killer, maar ook over de witte heroïne, door te spelen aan straatdealers. Op die manier hoopt De Loor dat de coke-killer zelf doorkrijgt voor hoeveel onrust zijn drugsdeals zorgen. Naast een mogelijke arrestatie door de politie moet ook de dreiging vanuit de drugswereld zelf, de coke-killer motiveren te stoppen met de verkoop van witte heroïne.

Geen anti-drugscampagne

Overigens is De Loor heel blij dat toeristen in de stad gewaarschuwd worden voor straatdealers. ‘Ik was na de opschaling van de gemeente en de politie bang dat het een anti-drugs campagne zou worden, maar dat hebben we gelukkig weten te voorkomen’. Volgens De Loor zou een campagne tegen drugsgebruik weinig effect hebben, waarschuwen om geen drugs bij straatdealers te kopen is volgens hem veel effectiever.

 

Bron: AT5