Eenderde schoolconciërges heeft last van geweld tamara 15 August 2014

Eenderde schoolconciërges heeft last van geweld

Leestijd: < 1 minuut

Een derde van de conciërges op scholen in Nederland heeft te maken met fysieke agressie. Daarnaast wordt 80 procent geconfronteerd met verbale agressie. Dat blijkt uit onderzoek van CNV Onderwijs waaraan ruim 1000 mensen met een ondersteunende functie in het onderwijs deelnamen.

De vormen van fysieke agressie variëren van een door opzet beschadigde auto tot mishandeling met blijvend letsel tot gevolg. Bij verbale agressie komt uitschelden het meest voor. Zes op de tien conciërges heeft daarmee te maken gehad. Ook intimidatie (50 procent) en bedreiging (30 procent) komt vaak voor.

Van de deelnemers aan het onderzoek is 36 procent van mening dat agressief gedrag door scholieren richting onderwijsondersteunend personeel in vergelijking met 2002 is toegenomen.

Bijna een kwart (23 procent) zegt dat agressief gedrag door ouders richting conciërges vaker voorkomt in vergelijking met 10 jaar geleden. Agressie door collega’s en leidinggevenden is daarentegen de voorbije jaren wel afgenomen.

De helft van de ondervraagden kent geen instructie of plan hoe om te gaan met onveilige situaties op school. Een derde (33 procent) van de scholen heeft geen richtlijnen voor pesten en bedreigen via social media.

bron: ANP

 

Objectbeveiliging nodig op uw school?

Bel ons gerust. Telefoon +31 65 26 192 73
Of stuur ons een bericht voor vrijblijvende offerte