DutchID-app gelanceerd om ID-bewijzen te checken tamara 14 June 2014

DutchID-app gelanceerd om ID-bewijzen te checken

Leestijd: < 1 minuut

Om de echtheid van nieuwe identiteitsbewijzen voor het grote publiek, private instellingen, overheden en eerstelijns controleurs te controleren, is op vrijdag 13 juni een nieuwe app gelanceerd genaamd DutchID.

In een toenemende aantal gemeenten in NL worden paspoorten en identiteitskaarten gebruikt om iemands identiteit vast te stellen, bijvoorbeeld op locaties zoals hotels, autoverhuurbedrijven, banken en zorginstellingen. Met behulp van deze nieuwe app weten mensen beter waar ze op moeten letten bij controle van identiteitsbewijzen.
Zo is het mogelijk op tablet of smartphone het relief te voelen en deze te vergelijken met het echte relief dat aan de linker- en rechterkant van identiteitsbewijzen zit. Ook door het kantelen van je smartphonr of tablet of deze tegen het licht te houden, kun je zien waar een echt ID-bewijs aan moet voldoen. Met behulp van de lichtknop kun je het ultraviolette kenmerk bekijken.

De DutchID app is ontwikkeld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is samenwerking met ICT-dienstverlener Ordina en digital engagement bureau Clockwork. Nederland is het eerste land dat een dergelijke app ontwikkeld heeft. Verschillende landen hebben zich gemeld om het concept over te nemen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Singapore.

DutchID is vanaf vandaag gratis te downloaden uit de Applestore en Google playstore, voor zowel tablet als smartphone.

 

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging