Brief aan horeca vanwege discriminerend deurbeleid tamara 30 November 2016

Brief aan horeca vanwege discriminerend deurbeleid

Leestijd: < 1 minuut

Horeca-ondernemers ontvangen binnenkort een brief van de branchevereniging KHN om de regels rond discriminatie aan de deur onder de aandacht te brengen. Reden voor deze brief is de reportage van SBS6 waarin werd aangetoond dat getinte bezoekers geweigerd worden, terwijl blanken wel toegang werd verleend.

Uitzending TV programma Undercover

In de uitzending van het TV programma Undercover werd duidelijk dat jongeren met een Marokkaanse afkomst of een donkere huidskleur in veel gevallen niet binnen werden gelaten in kroegen en clubs. Vooral in de gemeente Breda komt dit voor. Marokkaanse jongeren kregen bij enkele kroegen te horen dat het te druk was, terwijl blanke jongens zonder problemen overal binnen kwamen. De gemeente zal daarom binnenkort in gesprek gaan met de horecazaken en er worden mysterie guests ingezet.

Koninklijke Horeca Nederland zegt niet verbaasd te zijn dat discriminatie aan de deur nog steeds voor komt. “Het is een lastig probleem. Portiers moeten vaak in een kort moment beslissen en doen dat op basis van ervaring. Honderd procent uitsluiten kun je het niet. Maar dat het beter kan is duidelijk. Gelukkig zijn er ook plekken waar het goed gaat, in Groningen bijvoorbeeld.”

 

Bron: beveiligingnieuws.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren