Beveiligingslek ontdekt in populaire Samsung-toestellen tamara 18 June 2015

Beveiligingslek ontdekt in populaire Samsung-toestellen

Leestijd: < 1 minuut

In veel Samsung-toestellen zit een beveiligingslek. Gebruikers wordt aangeraden niet met open wifi-netten te verbinden.  Door een beveiligingsprobleem in de toetsenbordsoftware van onder andere de Galaxy S4, S5 en S6, zijn op afstand allerlei handelingen op de smartphones uit te voeren, meldt het Canadese beveiligingsbedrijf NowSecure. Kwaadwillenden kunnen als de Samsung-toestellen op een onveilig net werk zitten het updatemechanisme van de keyboardsoftware misbruiken.

Door een fout is malafide computercode uit te voeren waarna de criminelen onder meer de camera en de microfoon kunnen bedienen. Ook zouden gesprekken zijn af te luisteren, berichten en foto’s zijn op te slaan of apps met kwaadaardige software zijn te installeren.

NowSecure ontdekte het wereldwijde beveiligingsprobleem eind 2014 al en stelde Samsung er van op de hoogte. De patch van Samsung hebben lang niet alle providers aangeboden aan gebruikers, maar is wel nodig om het probleem te verhelpen. Ook als het Samsung-keyboard niet als het standaardtoetsenbord staat ingezet is hij te misbruiken.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl