Beveiligers Schiphol behouden hun baan tamara 10 April 2015

Beveiligers Schiphol behouden hun baan

Leestijd: < 1 minuut

De nieuwe aanbesteding van beveiligingswerk op Schiphol gaat niet ten koste van de werkgelegenheid. Alle meer dan 2000 passagiersbeveiligers kunnen hun baan behouden, dankzij een werkgelegenheidsplan dat vakbond FNV met beveiligingsbedrijven op de luchthaven heeft gesloten.Het plan garandeert dat iedereen die nu in vaste dienst is bij een van de beveiligingsbedrijven op Schiphol ook na 3 juni een vast dienstverband houdt bij een van de dan verantwoordelijke beveiligingsbedrijven. Daarnaast behoudt de beveiliger zijn salaris en zijn eventuele perspectief op salarisgroei, zelfs als hij in een lagere functie wordt geplaatst.

In juni verandert er het een en ander bij de verdeling van het beveiligingswerk op Schiphol. Nu wordt dat nog door vier partijen gedaan, straks zijn dat er drie. De beveiligers van beveiligingsbedrijf Trigion worden bijvoorbeeld overgeplaatst. Ook verdwijnen er functies en komen er nieuwe functies in beeld bij de bedrijven. Het gaat om de beveiligers die passagiers en hun bagage controleren. Op Schiphol zijn nog meer beveiligers actief, maar die vallen niet onder deze aanbesteding.

FNV spreekt van een “uniek” plan. In de beveiligingsbranche probeerde de vakbond enkele maanden geleden vergelijkbare garanties te regelen voor het personeel van geldtransporteur Brink’s, toen die een belangrijke aanbesteding had verloren. Dat lukte echter toen niet.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl