Audi zeer populair bij autodieven tamara 29 February 2016

Audi zeer populair bij autodieven

Leestijd: < 1 minuut

Wie de gelukkige bezitter van een  Audi RS4 is, heeft een kans van 1 op 17 dat hij in plaats van zijn auto een lege parkeerplaats aantreft. Het is het vaakst gestolen automodel in Nederland. Ook andere Audi’s worden vaker gestolen, nu diefstal van Volkswagens moeilijker is gemaakt, zo schrijft het AD.

Audi heeft wat diefstallen betreft Volkswagen van de eerste plaats verdreven. Volgens Wouter Verkerk van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) is dat dankzij betere beveiliging van Volkswagens. Vooral de Golf 7 blijkt erg moeilijk te stelen. Nadeel is volgens de specialist dat dieven nu hun oog laten vallen Audi’s, zoals de Audi A5. In 2014 werden er daarvan 75 gestolen. In 2015 bijna tweemaal zoveel. De kans om een Audi RS4 (Renn Sport) kwijt te raken, is echter het grootst: 1 op 17. De RS5 volgt met 1 op 21.

Van de Volkswagen Golf verdwijnt er nog ‘maar’ één op de 250. Audi wil er geen mededelingen over doen, maar het ligt voor de hand dat de fabrikant dezelfde effectieve beveiliging gaat toepassen als Volkswagen. Het is tenslotte één concern.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl