Amsterdam beschouwd als meest onveilig tamara 13 April 2014

Amsterdam beschouwd als meest onveilig

Leestijd: < 1 minuut

Gemeente Amsterdam wordt in het AD Misdaadmeter beschouwd als meest onveilig. In de stad stegen veel delicten tegen de landelijke trend in. Een duidelijke toename vind je in het aantal inbraken in woningen. Deze nam met 10% toe.

Ook de omvang van het aantal overvallen nam toe tegen de dalende landelijke trend in (+19%). Grootste probleem is en blijft het grote aantal gevallen van zakkenrollerij. Het aantal aangiftes steeg met 24% tegen 13% landelijk.

Veiligste gemeente is Littenseradiel in Friesland. Hier vond geen enkele overval, straatroof plaats. Ook geen zakkenrollerij. In de gemeente nam echter wel het aantal inbraken in woningen toe met in totaal 15.

Landelijk gezien nam het aantal misdrijven af. Er waren minder woninginbraken (-4,6 %) minder mishandelingen (-7,6 %), minder straatroven (-12 %) en minder overvallen (-17,6 %). Slechter verloopt het met het aantal diefstallen van auto’s (+4,6 %) en opnieuw is het aantal gevallen van zakkenrollen fors gestegen: +12,5 %. Inbrekers hebben het werkterrein verlegd van woning naar garage of schuur. De inbraken daar stegen met 15 %.

Bron: AD Misdaadmeter

ranglijst onveilige gemeenten