Afname uitgaansgeweld mede door inzet horeca tamara 28 April 2014

Afname uitgaansgeweld mede door inzet horeca

Leestijd: < 1 minuut

In de afgelopen 3 jaar is het uitgaansgeweld in Nederland enorm afgenomen. Waar de politie in 2010 nog ruim 7.500 gevallen van mishandeling en bedreiging registreerde, zijn dat er in 2013 in totaal 5.862. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Politie.

De afname van geweld in het uitgaansleven is met name te danken aan betere samenwerking tussen horecca, de politie en lokale overheden. Zo beschikken surveillerende agenten in steden met veel geweldsincidenten over een speciaal ‘horecatelefoonnummer’, waarop direct wordt gereageerd als het wordt gebeld door een caféhouder die kampt met overlast.
Daarnaast nam het geweld af door een beter deurbeleid. Horeca-uitbaters controleren beter wat leeftijd betreft en vaak worden dronken klanten er sneller uitgevist. Ook stoppen barmedewerkers sneller met bijschenken van alcoholische dranken aan mensen die al behoorlijk ver heen zijn.

Ook het horecaverbod werpt zijn vruchten af. Hierbij worden vervelende gasten die bij herhaling de fout ingaan tijdelijk of langdurige de toegang ontzegd.
In ruim 70 % van alle gemeenten wordt inmiddels intensief samengewerkt tussen politie, horeca en de lokale autoriteiten.

In vergelijking met zo’n vijf jaar geleden is de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in uitgaansgebieden daarmee verschoven van de politie naar de horeca-ondernemers. Dit alles heeft geleid tot een beter preventiebeleid.

Die preventie komt tot uiting in tv-spots als de waarschuwingen voor de gevaren van alcohol en campagnes waarin jongeren bijvoorbeeld worden gewaarschuwd dat ze beter niet met een dure telefoon in het openbaar kunnen bellen, om gewelddadige overvallen te voorkomen.

 

Horecabeveiliging nodig?

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_button link=”https://isg-beveiliging.nl/contact/” color=”orange” size=”small” target=”_self” title=”Offerte aanvragen” gradient_colors=”,” gradient_hover_colors=”,” border_width=”1px” border_color=”” text_color=”#ffffff” shadow=”yes” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″]Klik hier om een offerte aan te vragen[/fusion_button]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Bewaren