Afhaalzaken populair bij overvallers tamara 13 October 2014

Afhaalzaken populair bij overvallers

Leestijd: < 1 minuut

Horecazaken zijn steeds vaker doelwit van overvallers, zo blijkt uit de laatste overvalcijfers van de Taskforce Overvalcriminaliteit. Het aantal overvallen daalden landelijk met 14 procent ten opzicht van vorig jaar, maar de horeca zag dat aantal met 3 procent stijgen. Meest getroffen zijn snackbars en afhaalzaken, waar de stijging maar liefst 10 procent bedroeg.

“Over die verschuiving maak ik mij ernstige zorgen”, aldus de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, die voorzitter is van de Taskforce. Hij denkt dat horeca vaker doelwit is omdat andere bedrijfstakken de beveiliging flink hebben opgevoerd. Samen met Koninklijke Horeca Nederland is er een overvalkaart ontwikkeld om de branche weerbaarder te maken. “Je moet je leven niet op het spel zetten voor 200 euro in de kassa.” Volgens voorzitter Toon Naber van Koninklijke Horeca Nederland komen er meer initiatieven om overvallen tegen te gaan. “Dan moet je denken aan het plaatsen van afroomkluizen bij snackbars en andere afhaalzaken. Daarnaast stimuleren we het pinnen.”

Voor de overvallen op juweliers komt de Taskforce binnen een paar weken met een gerichte aanpak, aldus Aboutaleb. Vooral de overval op de Nijmeegse juwelier Kamerbeek kreeg veel aandacht, omdat hij besloot bepaalde groepen voortaan uit zijn zaak te weren. “Menselijkerwijs snap ik deze man, maar ik vraag me af of dit de oplossing is van het probleem.”

Bron: Metronieuws.nl

 

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging

ISG Security || Beveiliging Nieuws 2014