Aantal straatroven sterk gedaald tamara 9 October 2014

Aantal straatroven sterk gedaald

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal straatroven in Nederland was de eerste acht maanden van dit jaar 20 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie bekendgemaakt in aanloop naar de Week van de Veiligheid.

Dit jaar vonden er tot eind augustus nog 3612 straatroven plaats, terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar 4525 waren. Over heel 2013 was het aantal straatroven ook al afgenomen ten opzichte van 2012. Volgens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie lukt het juist door de gezamenlijke inzet van politie, gemeenten, OM, bedrijven en burgers om het aantal straatroven te laten dalen.

De Week van de Veiligheid is dit jaar gericht op vermindering van gebruik van contant geld bij bedrijven. “Als mensen minder met cash betalen en meer pinnen wordt roof minder aantrekkelijk voor dieven”, aldus de minister. “Pinnen is slim en normaal. Want dan heb je geen cash bij je en kun je dat niet verliezen. En dan kun je ook niet gerold worden.” Volgende week begint de campagne: ‘Minder cash, wel zo veilig’.

Bron: beveiliging.nl