Aantal inbraken neemt af tamara 21 June 2014

Aantal inbraken neemt af

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal inbraken in Nederland nam in de eerste maanden van 2014 af. Ten opzichte van dezelfde periode in 2013, is het aantal inbraken met 15% afgenomen. Het aantal woninginbraken in ons land neemt al sinds het begin van vorig jaar consequent en fors af. Zo werd er over heel 2013 5% minder ingebroken dan het jaar daarvoor. Deze daling is in de eerste maanden van dit jaar doorgezet. In mei vonden er ruim 4.700 (pogingen tot) inbraken plaats, een daling van 20 procent ten opzichte van mei vorig jaar.

Om vakantiegangers ervan bewust te maken wat ze kunnen doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen, hebben het ministerie, de politie en het CCV (het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) vandaag de aftrap gegeven van de anti-inbraakcampagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie.’ Een van de manier om een verdere daling in te zetten is het attenderen van vakantiegangers op het nemen van simpele voorzorgsmaatregelen, zoals:

1) Vraag je vertrouwde buren als je met vakantie gaat op je woning te letten, de post weg te halen en bij verdachte situaties 112 te bellen.
2) Laat een bewoonde indruk achter.
3) Installeer tijdschakelaars om er voor te zorgen dat er ‘s avonds licht brandt.

 

Volg ISG op social media:

Google+
https://plus.google.com/107834257725580702171/posts

Twitter
https://twitter.com/ISGbeveiliging

Linkedin
https://www.linkedin.com/company/isg-security

Facebook
https://www.facebook.com/isgbeveiliging