Aantal inbraken in Nederland blijft dalen tamara 20 February 2016

Aantal inbraken in Nederland blijft dalen

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal inbraken in Nederland blijft dalen. Tussen februari vorig jaar en afgelopen januari werd 62.772 keer ingebroken, 8 procent minder dan een jaar eerder, blijkt uit onderzoek van Buurtfacts van RTL Nieuws. Het aantal inbraken daalt echter niet overal.

In 146 gemeenten is het aantal inbraken gestegen. Zo werd in Den Haag het afgelopen jaar 2801 aangifte gedaan, wat neerkomt op juist een stijging van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook in Sittard-Geleen, Leeuwarden, Helmond en Hilversum steeg het aantal inbraken in 2015.

Net als in 2014 slaagden afgelopen jaar ongeveer 69 procent van de inbraken. De andere aangiftes hadden betrekking op pogingen, waarbij niets werd gestolen. Het totaal aantal inbraken daalt al lange tijd. Uit eerder onderzoek van RTL Nieuws bleek dat de feestdagen erg populair zijn bij inbrekers. Op Buurtfacts is te zien hoeveel in een bepaalde stad of buurt wordt ingebroken. Ook is te zien op welke dagen van de week en welke maanden inbrekers de afgelopen twee jaar het actiefst waren in een bepaalde buurt.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl | RTL Nieuws