ISG Security beveiligt Landjuweel op Ruigoord 2024 tamara 15 augustus 2024

ISG Security beveiligt Landjuweel op Ruigoord 2024

Leestijd: < 1 minuut

Met trots kondigt ISG Security aan dat zij dit jaar voor de derde keer de beveiliging verzorgen voor het Landjuweel Festival 2024, dat plaatsvindt op 15 t/m 18 augustus 2024 in Ruigoord Amsterdam.

Het Landjuweel festival is het oudste festival van Amsterdam. Het ontstond in 1975 onder de naam “Het Vliegerfeest” destijds georganiseerd door het in Ruigoord gevestigde Amsterdams Ballon Gezelschap, ook wel bekend van het jaarlijkse Ballonnenfeest in Paradiso. Tal van kunstzinnige organisaties en groepen namen deel aan het vliegerfeest.

De succesvolle mix van vliegeren, culturele activiteiten en recreatie sloeg aan en werd 4 keer per jaar in een andere windstreek van Amsterdam georganiseerd. Het succes van het Vliegerfeest heeft geleid tot het jaarlijkse Landjuweel op Ruigoord: Een meerdaags openlucht-concours voor kunstenaars, artiesten en paradijsvogels van velerlei pluimage en van overal en elders.

De naam is gekozen uit het gedachtegoed van deelname en samenwerking, met allerlei andere culturele en creatieve groepen. ‘Landjuweel’ was in de 17e eeuw een wedstrijd voor amateurdichters en voordrachtkunstenaars, het bestaat in Brabant en Vlaanderen hier en daar nog steeds maar dan als wedstrijd van schuttersgilden.

Tegenwoordig is het Landjuweel een jaarlijks traditioneel hoogtepunt in Ruigoord. De nadruk van het hedendaagse kunstzinnige evenement is verlegd van passief publiek naar participerend publiek: een groot deel van de aanwezigen op Het Landjuweel stelt zich vrijwillig op en draagt iets bij aan het festival, niet alleen op het creatieve vlak, maar ook in de meer nederige aspecten van regelen, organiseren, opbouwen en afbreken. Zo creëert Het Landjuweel jaarlijks een festival geschikt voor jong en oud, waar ontmoetingen en liefdes ontstaan en waar iedereen zich kan verbinden met de kern waardes van Ruigoord.

Voor meer informatie over het Landjuweel Festival en om tickets te kopen, bezoek de officiële website van het festival.