50% van de ondernemers wijzigt wachtwoorden nooit tamara 4 May 2015

50% van de ondernemers wijzigt wachtwoorden nooit

Leestijd: < 1 minuut

Een eenvoudige maatregel tegen cybercrime is, naast een goede beveiliging van het netwerk, het regelmatig wijzigen van de belangrijkste wachtwoorden. Ongeveer één op de zeven ondernemers doet dit wekelijks of maandelijks. Bijna de helft van de ondervraagde ondernemers geeft echter aan de belangrijkste wachtwoorden nooit te wijzigen.

Eén op de vijf wijzigt de wachtwoorden eens per half jaar en 17% ieder kwartaal. Dit blijkt uit onderzoek van ING en is gebaseerd op een webmail enquête onder ondernemend Nederland.

Cybercrime neemt toe volgens ondernemers

Een kwart van de ondervraagde ondernemers is verzekerd tegen bedrijfscriminaliteit, de helft niet en een ongekend hoog aantal (22%) weet het niet. Tegenwoordig zijn er ook aparte verzekeringen tegen cybercrime. Een overgrote meerderheid (91%) heeft zich hiervoor niet apart verzekerd. In de toekomst zullen mogelijk meer ondernemers zich tegen cybercrime verzekeren aangezien dit steeds vaker voorkomt. Zo is driekwart van de ondernemers van mening dat cybercrime in de afgelopen 12 maanden is toegenomen. Daarentegen is bedrijfscriminaliteit, zoals diefstal en inbraak, volgens de ondernemers in de afgelopen 12 maanden stabiel gebleven.

Helft wijzigt wachtwoorden nooitBron: ING Economisch Bureau